Μία σειρά γεωργικών ελκυστήρων που είναι ιδανικοί όχι μόνο για τον αμπελώνα ή τον οπωρώνα, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν κάλλιστα σε εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και σε κατασκευαστικές εργασίες. Η νέα Σειρά 5 DF/DS/DV TTV Stage V μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα των μηχανοποιημένων αγροτικών εργασιών και προσφέρει απαράμιλλη ευελιξία για εξαιρετική αποδοτικότητα σε όλων των ειδών συνθήκες εργασίας. Ποτέ μέχρι τώρα ένα εξειδικευμένο τρακτέρ δεν συγκέντρωνε τόσο προηγμένες τεχνολογίες που να του επιτρέπουν να συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις και ασφάλεια με αψεγάδιαστη άνεση για τον χειριστή. Διαθέτοντας κορυφαία τεχνολογία και εργονομία για χρήση σε περιορισμένους χώρους, η νέα σειρά 5DF/DS/DV TTV Stage V μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα, την ευελιξία και την αποδοτικότητα.

 

Οι συμπαγείς 3κύλινδροι και 4κύλινδροι κινητήρες FARMotion 35 και 45 Stage V είναι ακόμα πιο ισχυροί και πιο αποδοτικοί από τους προκατόχους τους, με μία εντυπωσιακή σουίτα λύσεων υψηλής τεχνολογίας, όπως ψεκασμό καυσίμου common rail με πιέσεις ψεκασμού έως 2000 bar, μπεκ 7-οπών και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο ιξώδη ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα PowerCore και λειτουργία OverBoost. Οι εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις του πακέτου μετεπεξεργασίας καυσαερίων κατέστησαν εφικτή τη διατήρηση του ίδιου συνολικού εξωτερικού προφίλ και των διαστάσεων με τα προηγούμενα συμβατά με Stage III B μηχανήματα, εξασφαλίζοντας άριστη προς τα εμπρός ορατότητα από τη θέση του χειριστή. Η νέα γενιά αποδίδει επίσης ακόμα περισσότερη ισχύ και ροπή από πριν σε όλες τις στροφές του κινητήρα, με το κορυφαίο μοντέλο της σειράς να αποδίδει εντυπωσιακή μέγιστη ισχύ 126 HP με τη λειτουργία OverBoost ενεργή.

 

Το κιβώτιο TTV κατανέμει ομαλά την ισχύ στους τροχούς σε όλες τις συνθήκες με εξαιρετική αποδοτικότητα, χωρίς κανένα συμβιβασμό στον τομέα της αξιοπιστίας ή της απόδοσης. Η μέγιστη ταχύτητα των 40 km/h στο δρόμο επιτυγχάνεται μόλις στις 1570 στροφές ανά λεπτό, ενώ η κονσόλα MaxCom φέρνει τον έλεγχο όλων των κύριων λειτουργιών του μηχανήματος στις άκρες των δακτύλων του οδηγού. Η ολοκληρωμένη γκάμα εκδόσεων PTO (δυναμολήπτες) στοχεύει επίσης στην απαράμιλλη

λειτουργικότητα, την ευελιξία και την απόδοση. Ένας εναλλάξιμος άξονας PTO, μία λειτουργία που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί το PTO αυτόματα ανάλογα με το ύψος ανύψωσης, αλλά και ένας υδραυλικός συμπλέκτης προοδευτικής ενεργοποίησης ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό. Αυτά τα τρακτέρ διατίθενται στάνταρ με προγράμματα στροφών 540 rpm, 540ECO και 1000 rpm, ενώ ένα πρόγραμμα groundspeed PTO (ταχύτητα εδάφους) με αποκλειστικό, αφαιρούμενο άξονα παροχής ισχύος (stub output shaft) και εμπρός 1000 rpm PTO διατίθενται προαιρετικά.

 

Τα τρακτέρ της νέας Σειράς 5DF/DS/DV TTV Stage V είναι εξοπλισμένα με premium λύσεις για τους άξονες και τα φρένα. Ο προαιρετικός ανεξάρτητος τροχός και η ενεργή υδροπνευματική εμπρός ανάρτηση προάγουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα. Στην απαράμιλλη άνεση του οδηγού και τη σταθερότητα που προσφέρει αυτό το σύστημα συνεισφέρει η λειτουργία Anti-dive (αντιβύθισης), που αντισταθμίζει την ξαφνική συμπίεση της ανάρτησης κατά το φρενάρισμα, και το Anti-roll, που προσαρμόζει αυτόματα την σκληρότητα των αμορτισέρ όταν το τρακτέρ στρίβει για βελτίωση της σταθερότητας και της πρόσφυσης.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, PowerBrake και μία λειτουργία που ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την τετρακίνηση και κλειδώνει αυτόματα το υδραυλικής ενεργοποίησης 100% μπλοκέ διαφορικό.

 

Το ισχυρό και με εξαιρετικές δυνατότητες εξατομίκευσης υδραυλικό σύστημα διατίθεται στάνταρ με μία αντλία 84 l/min (σε μοντέλα 5DF), ενώ μία αντλία ανίχνευσης φορτίου 100 l/min διατίθεται προαιρετικά (στάνταρ στα μοντέλα 5DS/DV). Ικανή να αποδίδει 70 l/min από τις μόλις 1350 σαλ., η λύση αυτή επιτρέπει στο τρακτέρ να εργάζεται αποτελεσματικά με παρελκόμενα με υψηλές απαιτήσεις από το υδραυλικό σύστημα ακόμα και στις χαμηλές στροφές του κινητήρα. Αυτοί οι ελκυστήρες μπορούν να εξοπλίζονται με έως 5 συμπληρωματικούς πίσω διανομείς, 4 νέους μεσαίους υψηλής ροής και 3 πρόσθετες παροχές που ντουμπλάρονται πίσω. Όλοι οι διανομείς έχουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ροή και χρονοδιάγραμμα λειτουργίας. Μια ελεύθερη γραμμή επιστροφής προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα ενώ η λειτουργία ισχύος Power Beyond διατίθεται προαιρετικά. Το πίσω ανυψωτικό είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο στάνταρ, ενώ τα χειριστήρια ντουμπλάρονται εξωτερικά στο πίσω αριστερό φτερό. Το πίσω ανυψωτικό περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία ενεργούς απόσβεσης ταλαντώσεων. Το 5 DF TTV προσφέρει πίσω ανυψωτική ικανότητα 3800 kg, ενώ τα πιο στενά μοντέλα 5 DS TTV και 5 DV TTV προσφέρουν 2600 kg. Το προαιρετικό εμπρός ανυψωτικό έχει ανυψωτική ικανότητα1500 kg.

 

Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από 3 εκδόσεις καμπίνας, με δομή 4 κολόνων, που διαφέρουν ως προς το πλάτος και το ύψος φτερών. Όλες οι εκδόσεις καμπίνας προσφέρουν ένα εργονομικά σχεδιασμένο και εξαιρετικά άνετο περιβάλλον εργασίας με εντελώς επίπεδο πάτωμα. Το ταμπλό προσαρμόζεται μαζί με το τιμόνι ώστε να εξασφαλίζει συνεχώς καλή ορατότητα στις πληροφορίες της οθόνης πολλαπλών λειτουργιών του InfoCentrePro. Το 8" iMonitor προορίζεται επίσης για πελάτες που επιθυμούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Οι νέες καμπίνες διατίθενται με σύστημα φιλτραρίσματος Κατηγορίας 4 εξασφαλίζοντας αποτελεσματική προστασία για τον οδηγό όταν χρησιμοποιεί παρελκόμενα για τη διαχείριση της σοδειάς, ενώ η νέα οροφή με ανοιγόμενα πάνελ έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει ακόμα καλύτερη προς τα πάνω ορατότητα.

 

Η νέα σειρά τρακτέρ 5DF/DS/DV TTV Stage V διατίθεται με μία ευρεία γκάμα ψηφιακών λύσεων που καθιστούν τις εργασίες σας όχι μόνο πιο αποδοτικές αλλά και λιγότερο κουραστικές. Η νέα σειρά 5 DF/DS/DV TTV Stage V διαθέτει ενσωματωμένα, αυτοματοποιημένα συστήματα διεύθυνσης, εφαρμογές ISOBUS, διαχείριση δεδομένων και συστήματα διαχείρισης στόλου και αντιπροσωπεύει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ειδική κατηγορία μηχανημάτων αμπελώνων και οπωρώνων.