Γνωρίστε μας καλύτερα

Θεοχαράκης Α.Ε.

Η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1959 και αποτελεί την πρώτη Ανώνυμη εταιρεία του ομίλου επιχειρήσεων Θεοχαράκη. Ένα όνομα που είναι πια συνώνυμο με μία τεράστια γκάμα αγαθών και μηχανημάτων, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα καταναλωτικών και επαγγελματικών απαιτήσεων.

Ήδη στις αρχές της δεκαετίας του 1960, η εταιρεία εισχώρησε στην αγορά των Γεωργικών Ελκυστήρων, με την αντιπροσώπευση των Τρακτέρ UNIVERSAL, μία από τις κορυφαίες Μάρκες Τρακτέρ της εποχής.

To 1978, η ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. συνέχισε την επιτυχημένη πορείας της στο χώρο, αναλαμβάνοντας την Εισαγωγή και Αντιπροσώπευση των Γεωργικών Ελκυστήρων SAME στην Ελλάδα.

Το 2001 η DEUTZ-FAHR εμπιστεύθηκε το όνομα της στην Εταιρεία ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. με την εισαγωγή και αντιπροσώπευση στην Ελλάδα των κορυφαίων Γεωργικών Ελκυστήρων και Θεριζοαλωνιστικών Μηχανών DEUTZ-FAHR.

Η Εταιρεία διαθέτει δύο μεγάλους Εκθεσιακούς χώρους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη: Αθήνα: σε ένα χώρο 4.500μ2, στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, στον κόμβο Αχαρνών. Θεσσαλονίκη: σε ένα χώρο 5.000μ2 στον 5ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης στο Καλοχώρι.

Επιπλέον διαθέτει και δύο μεγάλα Συνεργεία και Αποθήκες Ανταλλακτικών στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αθήνα: στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Παραλία Ασπροπύργου Θεσσαλονίκη: στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο 5ο χλμ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Κατερίνης, στο Καλοχώρι.

Το Δίκτυο συνεργατών της εταιρείας περιλαμβάνει 90 σημεία σε όλη την γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας με Συνεργάτες έμπειρους και άρτια εκπαιδευμένους, με μεγάλη διαθεσιμότητα σε Ανταλλακτικά & έτοιμους να εξυπηρετήσουν κάθε πελάτη.

Same Deutz-Fahr

Καλλιεργούν την εξέλιξη από το 1920.

Η μεγάλη ιστορία τους αρχίζει στην Ιταλία το 1920 όταν οι αδελφοί Cassani δημιουργούν τον πρώτο κινητήρα diesel για τρακτέρ και το 1927 λανσάρουν το πρώτο πετρελαιοκίνητο μηχάνημα, που έσπασε την μέχρι τότε παράδοση και έφερε νέες επιδόσεις στην κατηγορία.

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Οι αδελφοί Cassani συνέχισαν έρευνες και πειράματα με ταχύτερους ντιζελοκινητήρες στον τομέα της ναυσιπλοΐας και της αεροπορίας.

Το 1942 προβλέποντας την δυναμική εξέλιξη της αγοράς στα γεωργικά μηχανήματα, ο Francesco Cassani ιδρύει την SAME (Societa Accomandita Motori Endotermici) για την μαζική πλέον παραγωγή γεωργικών τρακτέρ με αερόψυκτους κινητήρες, για να κερδίσει το Χρυσό Μετάλλιο της Ιταλικής Γεωργικής Ακαδημίας το 1948 με ένα πρωτοπόρο για την εποχή του θεριστικό μηχάνημα και το 10hp, compact τρακτέρ, μοντέλο Universale.

Η ισχυρή θέση του ονόματος SAME είχε ήδη αρχίσει να εδραιώνεται με καινοτομίες για την μεταπολεμική γεωργία. Η πίστη του δημιουργού της SAME στην τεχνολογία ψύξης αέρος συνεχίστηκε με την εξέλιξη των κινητήρων της, για να ξεπεράσει για ακόμη μία φορά τον εαυτό της με το πρώτο τρακτέρ 4x4. Κι αυτό ήταν παγκόσμιο ρεκόρ. Ένα ακόμη που εδραίωσε την κίνηση σε όλους τους τροχούς, στα μηχανήματα γεωργικής καλλιέργειας. Επόμενο στάδιο στο εύφορο πεδίο αυτής της εξέλιξης ήταν η ισχύς. Η εταιρεία παρουσιάζει μία μεγάλη γκάμα διαφοροποιημένης ισχύος με τον δικύλινδρο κινητήρα DA25, κατόπιν τον τρικύλινδρο Super Cassani και μετά τον μονοκύλινδρο Sametto.

Για να ικανοποιήσει την όλο και αυξανόμενη ζήτηση έπρεπε να δημιουργηθεί μία νέα εργοστασιακή μονάδα σε χρόνο ρεκόρ, κάτι που επιτεύχθηκε το 1956. Μία μονάδα 80.000μ2 με 250 μέτρων εργαστήριο και τρεις σειρές παραγωγής κινητήρων, βαφής τρακτέρ και συναρμιλόγησης.

Μέχρι το 1957 η παραγωγή είχε ήδη φτάσει στα 3.00 τρακτέρ. Από αυτή τη στιγμή και μετά, η SAME άρχισε να παρουσιάζει μία σειρά μοντέλων και μοναδικές καινοτομίες που έγραψαν ιστορία στην ευρωπαϊκή γεωργία.

Το 1965 τα μοντέλα Centauro, Leone & Manitauro, ήταν τα πρώτα τρακτέρ που έφεραν και παγκόσμια αναγνώριση και καθιερώνουν την SAME διεθνώς. Το 1972 ήταν η χρονιά του μοντέλου Drago, με τον εξακύλινδρο κινητήρα 100 ίππων, που το ακολούθησε ο πεντακύλινδρος Panther τον επόμενο χρόνο.

Το 1995 η SAME εξαγοράζει τον γερμανικό γίγαντα Kloeckner – Humboldt – Deutz, το τμήμα των γεωργικών μηχανημάτων, μαζί με την ιστορική μάρκα DEUTZ-FAHR και δημιουργεί πια τον όμιλο SAME DEUTZ-FAHR ο οποίος και το 2003 έγινε ο κύριος μέτοχος της DEUTZ AG, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους κατασκευαστές επαγγελματικών κινητήρων diesel. Σήμερα το γκρουπ είναι από τα κορυφαία στην αγορά και από κατασκευαστικής και από εμπορικής πλευράς, ικανό να ανταγωνιστεί τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο. Αυτή τους η θέση τους επιτρέπει να έχουν την άνεση να συνεχίζουν να επενδύουν στην καινοτομία κάτι που κάνουν με συνέπεια από τα πρώτα τους βήματα.