Από τις 20 Φεβρουαρίου, το βαρέως τύπου πράσινο βιομηχανικό τρακτέρ της Deutz-Fahr, το οποίο λειτουργεί εξ αποστάσεως με υπολογιστή, είναι σταθμευμένο στην Fifth Avenue και βρίσκεται έξω από την κύρια είσοδο του Μουσείου Solomon R. Guggenheim στη Νέα Υόρκη, με το τόξο των φτερών του να ταιριάζει στις καμπύλες του μουσειακού κτιρίου Frank Lloyd Wright.  Το μουσείο είναι προς το παρόν κλειστό λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά περιεχόμενο που σχετίζεται με την έκθεση "Countryside, The Future" είναι διαθέσιμο στο Guggenheim.org/countryside.

 

Η έκθεση που έχει οργανώσει το Μουσείο Guggenheim σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Rem Koolhaas και την ομάδα εργασίας του, AMO, είναι ασυνήθιστη από κάθε άποψη.  Αυτό γίνεται γρήγορα αντιληπτό από το κολοσσιαίο αντικείμενο που αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες στην είσοδο του μουσείου της Νέας Υόρκης: ένα τρακτέρ Deutz-Fahr υψηλής τεχνολογίας 35.000 λιβρών, τοποθετημένο δίπλα σε μια ενότητα στην οποία 100 λίβρες τομάτας καλλιεργούνται εβδομαδιαίως κατά τη διάρκεια της έκθεσης κάτω από το βελτιστοποιημένο φως των φαινομενικά ροζ LED.  Αυτά τα εκθέματα υποδοχής - εντυπωσιακά και επιβλητικά - είναι αγγελιοφόροι από την ύπαιθρο.  Απέναντι ακριβώς βρίσκεται το Central Park, προσεκτικά διαμορφωμένο να μοιάζει με φυσικό τοπίο.

 

Εάν η παρουσία ενός τρακτέρ στη Fifth Avenue φαίνεται παράλογη και εκτός τόπου, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Rem Koolhaas θέλει τους κατοίκους της πόλης να σταματήσουν να αγνοούν το υπόλοιπο 98% της επιφάνειας της Γης που δεν είναι αστικό περιβάλλον.  Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επισκέπτες ενημερώνονται πρώτα για την έκθεση από το τεράστιο τρακτέρ Deutz-Fahr που σταθμεύει έξω.  Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έκθεση με τη δυναμική και σπάνια παρουσία στη Νέα Υόρκη ενός καταπληκτικού τρακτέρ, δήλωσε ο Koolhaas.

 

Ο Rem Koolhaas - αρχιτέκτονας, συγγραφέας, οραματιστής και provocateur agent - είναι ένας αφοσιωμένα σκεπτόμενος άνθρωπος.  Μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες εξερεύνησης αστικών περιβαλλόντων, αυτή τη στιγμή που όλοι οι άλλοι σκέφτονται για το μέλλον της πόλης, αυτός μεταπήδησε στην εξοχή. Αυτή είναι τώρα το πραγματικό επίκεντρο της ριζικής αλλαγής, προτείνει.

 

Ένα πλήρες πρόγραμμα εσωτερικής αναζήτησης που γεννήθηκε από μια πολύ στενή σχέση με τα πανεπιστήμια (Harvard, Beijing, Wageningen, Nairobi).  Ένα έργο ικανό να τοποθετήσει ακόμη και ένα τεράστιο τρακτέρ DEUTZ-FAHR στο Upper East Side του Μανχάταν στην είσοδο του Μουσείου Guggenheim, το οποίο έχει ήδη γίνει ένα πολύ δημοφιλές και αγαπημένο σκηνικό για φωτογραφίες και selfies.

 

Η εκτεταμένη γεωργία, τα μεγάλα μηχανήματα, η ενέργεια και το big data εκτίθενται: η νέα έκθεση του Ολλανδού αρχιτέκτονα και θεωρητικού απεικονίζει τη γεωργία πέρα ​​από το μύθο της χωρίς να υποβάλλεται από νοσταλγία.

 

Εδώ και πολλά χρόνια, η DEUTZ-FAHR, με την τεχνολογία της, έχει οδηγήσει σε αυτό το είδος μελλοντικού ταξιδιού μέσω ερωτήσεων σχετικά με την ανάπτυξη και τις ανάγκες της γεωργίας στο πέρασμα του χρόνου.

 

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ιδέα να γίνουμε μέρος αυτού, κυριολεκτικά, το επόμενο μεγάλο πράγμα, ένα είδος νέας γεωργίας και βιομηχανικής ιδιοφυΐας.